Installation og montering af solcelleanlæg
Din solcelle installatør i København og på Sjælland
Kontakt os og få et tilbudMontering af solceller og installation af solcelleanlæg. Det er vi hos Hovmand Energi specialiseret i. Hovmand Energi er certificeret solcellemontør og godkendt hos Energistyrelsen.
Vi sikrer, at du får den helt rigtige løsning til dine behov. For at opnå den bedste kvalitet arbejder vi tæt sammen med solcelleleverandøren, vi benytter udelukkende egne montører og installatører samt faste samarbejdspartnere til opsætning af solcelleanlæg.
Der er mange ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med montering af et nyt solcelleanlæg. En forkert dimensionering af dit anlæg og fejl i montering og installation kan resultere i en lav strømproduktion og dermed en længere tilbagebetalingstid af anlægget.
Ved at analysere bygningens forbrugsmønster, varmekilde og et eventuelt batterilager, vil du med Hovmand Energi som din solcelle installatør få størst udbytte af dit anlæg, så du kan få en energioptimeret bolig.
Vi har sparet vores kunder
-
544 ton CO2
-
913732 kWh Strøm
-
973724 kWh Varme
Hvorfor solceller?
Der er en økonomisk gevinst fra den dag, dine nye solpaneler er monteret på dit tag. Fra da af er du til dels selvforsynende med gratis energi fra solen. Samtidig er levetiden på solceller lang, og dit anlæg tjener sig selv ind inden for en overskuelig årrække.
Især hvis du vælger et anlæg, der passer til bygningens størrelse og dine behov, og du derudover er opmærksom på at optimere dit eget strømforbrug i forhold til, hvor meget dine solpaneler producerer, er der mange penge at spare. Her er det en god idé at få den rette vejledning, inden du beslutter dig for størrelsen og typen af din solcelle-installation.
Samtidig er solceller en klimavenlig kilde til energi, og din investering er derfor med til at hjælpe den grønne omstilling på vej.
Hvor stort solcelleanlæg skal jeg have?
Størrelsen på dit solcelleanlæg afhænger af flere ting. Som privat husejer må dit solcelleanlæg ikke producere mere strøm, end din husstand bruger på et år. Samtidig må du som privat ikke installere et anlæg, der er større end 6 kW. En god tommelfingerregel er, at dine solceller skal kunne levere ca. halvdelen af dit forbrug. Bruger du 6.000 kWh/år, har du brug for et 3 kW stort anlæg.
Samtidig spiller faktorer som taghældning og placering af dit hus også ind. Det er altid en god idé, at du rådfører dig med en fagekspert, der kan hjælpe dig med beregningen, inden du beslutter dig for størrelsen og typen af anlæg.
5 fordele ved solceller
Der er flere gode grunde til at investere i solceller til dit hus eller din virksomhed. At du bidrager til den grønne omstilling og mindsker dit CO2-aftryk er bare et par af dem.
1. Du sparer penge på din elregning – Med en solcelle-installation på taget producerer du selv strøm, når solen skinner. Det betyder, at du kommer til at bruge mindre strøm fra elnettet og dermed også reducere dine udgifter til el.
2. Din investering tjener sig selv hjem – Fordi et solcelleanlæg typisk har en levetid på over 30 år, vil det kunne nå at tjene sig selv hjem. Det betyder, at du sparer penge i det lange løb.
3. Solceller er klimavenlige – Dine solceller er et grønt alternativ til mange andre energikilder, da den strøm, de producerer, bliver konverteret fra sollys. Dermed undgår du, at dit strømforbrug udleder CO2.
4. Du bliver selvforsynende – I sommermånederne, hvor solen skinner flest timer, kan elproduktionen fra solpanelerne være nok til at dække hele husstandens forbrug.
5. Solpaneler kræver næsten ingen vedligeholdelse – Når først opsætningen af solcellerne er overstået, kræver anlægget generelt minimal vedligeholdelse for at yde optimalt.
Hvad koster solceller?
Prisen på et solcelleanlæg afhænger af flere ting: Kompleksiteten af din tagkonstruktion, kvaliteten af solpanelerne, om du også har et ønske om et batteri til lagring af overskudsstrøm og selvfølgelig; hvor mange kvadratmeter solpaneler, du skal have monteret. Prisen spænder typisk fra 70.000 til 100.000 kr inkl. montage.
Selv om kvadratmeterprisen for et solcelleanlæg er høj, er det i langt de fleste tilfælde en økonomisk fornuftig investering. Med en levetid på over 30 år vil dit solcelleanlæg tjene sig selv hjem, og du vil på sigt spare mange penge på din energiregning.
Vores anbefaling er, at du tager kontakt til en erfaren solcelle-installatør, der både kan give et tilbud på, hvad opsætning af solcelleanlæg kommer til at koste, og hvor meget du sparer på den lange bane.
Solceller med batteri
Er et solcelleanlæg med batteri en god idé? I perioder – især i sommerhalvåret – vil dine solceller typisk producere mere strøm, end din husholdning bruger. Overskudsstrømmen bliver sendt tilbage til elnettet, hvor andre kan få glæde af den, og du bliver betalt for den strøm, du har produceret.
Prisen for den strøm, du leverer til elnettet er dog meget lavere end den pris, du betaler for strøm fra nettet, og derfor kan det ofte betale sig at kombinere solceller med batteri, så du selv lagrer den strøm, du producerer, til senere brug.
Tilskud til solceller
Pt. er der desværre ikke nogen tilskudsordninger til installation af solceller. Tidligere kunne du benytte håndværkerfradraget i forbindelse med opsætningen af et nyt solcelleanlæg, men den mulighed blev afskaffet i 2023.
Den tidligere Bygningspulje giver heller ikke tilskud til solceller. Fra 2023 er den blevet opdelt i to puljer: Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen. Energirenoveringspuljen giver tilskud til efterisolering og til udskiftning af vinduer. Varmepumpepuljen giver tilskud til konvertering til individuelle varmepumper, enten en væske-til-vand eller en luft-til-vand varmepumpe. Overvejer du en varmepumpeløsning i forbindelse med dit solcelleanlæg, kan du stadig søge tilskud til denne del af din energioptimering.
Heldigvis er der andre muligheder for finansiering af solceller. Flere banker tilbyder grønne lån med en fordelagtig rente i forbindelse med installation af solcelleanlæg.