Tilbage

Energioptimering af private hjem og virksomheder

Energioptimering kan spare dig op til 70 % på varmeregningen

Hos Hovmand Energi er vi specialister i energioptimering af boliger og virksomheder. Vi har et særligt fokus på varme, og vi tilbyder energirigtige og miljøvenlige varmeløsninger. Varmepumper er vores speciale, og det er en miljøvenlig løsning, der er med til at afhjælpe klimaproblemerne.

Hvis du som boligejer eller virksomhed varmer huset op med fossilt brændstof – som fx oliefyr – er der en kæmpe gevinst at hente ved at skifte til vores varmeløsninger. 50-60 % af vores kunder får nemlig nedsat deres varmeudgifter med op til 70 % efter, at de har skiftet deres gamle oliefyr eller gasfyr ud med en af vores varmepumper.

Vi tilbyder installation af tre forskellige typer af varmepumper – luft til luft varmepumpe, luft til vand varmepumpe og jordvarmepumpe. En del af vores rådgivning er, at vi hjælper dig med at finde lige den varmepumpe, der passer til dine behov.

Læs mere om vores forskellige typer af varmepumpeløsninger.Forskellige varmeløsninger, der får dig med på den grønne bølge

Hvis du bor i et nybygget hus, er der ofte mulighed for, at du gennem energioptimering kan opnå et nulenergihus. Det betyder, at du hverken bruger penge på strøm eller varme. Det er i så fald kun vand fra vandværket, du skal betale. Det kan du opnå ved at installere en kombination af solcelleanlæg og varmepumpe. Udover at solcelleanlægget producerer den strøm, I bruger i dagligdagen, så kan det også producere strømmen til varmepumpen. På den måde kan du blive selvforsynende af strøm og varme.

I forbindelse med installationen af en varmepumpe kan det også være en god idé at overveje, om du skal have et solvarmeanlæg. Solvarmen hjælper varmepumpen i spidsbelastningsperioder – fx om vinteren. Når det er meget koldt udenfor, arbejder varmpumpen ekstra hårdt. Og når solen skinner, kan solvarmeanlægget hjælpe med at lave det varme vand, så varmepumpen bruger mindre strøm.

Læs mere om solvarmeanlæg og installation af solceller.

Selvfølgelig findes der andre miljøvenlige varmeløsninger − fx et pillefyr. Det er dog værd at nævne, at et pillefyr kræver en masse rensearbejde, og man kan ikke lige have det i sit bryggers. En varmepumpe sviner ikke nær så meget som et pillefyr, og der er mindre vedligeholdelse.

Et andet alternativ er et naturgasfyr, hvilket vi har mere end 30 års erfaring med at installere. Naturgasfyr kan være en god løsning for dig, der ikke har en god placering til en luft/luft-varmepumpe, luft/vand-varmepumpe eller jord nok til en jordvarmepumpe. Ulempen er, at naturgasfyret kører på fossilt brændsel. Det er dog den mest miljøvenlige varmeløsning, der kører på fossilt brændstof. Hvis du skal have et naturgasfyr installeret, kræver det, at din bolig har adgang til gasnettet fra vejen.

Læs mere om installation af naturgasfyr.

Ved installationen af en af vores miljøvenlige varmeløsninger forløber processen typisk som følgende

  1. Du kontakter os vedr. energioptimering af dit hus eller virksomhed
  2. Vi kommer forbi og siger hej. Vi gennemgår dine vand- og varmeinstallationer (radiatorer, gulvvarme, badekar osv.) og får oplyst dit konkrete forbrug. Vi sparrer med dig og rådgiver dig om placeringen af varmeløsningen.
  3. Vi laver en energiberegning, hvor du får fremlagt de forventede besparelser ved installation af en varmepumpe eller naturgasfyr – både besparelser i kroner og øre samt udledning af CO2. Vi fremlægger også, hvilken model vi anbefaler til dit hus og dine behov.
  4. Vi laver et konkret tilbud, hvor vi har taget stilling til de forskellige forudsætninger fra energiberegningen, så vi kan tilbyde den helt rette løsning til dig.

Kontakt os allerede i dag, så du kan få en varmeløsning, der både er god for miljøet og din pengepung.


20 års garanti og rådgivning i særklasse

Hovmand Energi er en familievirksomhed, som tilbyder en bred vifte af ydelser indenfor energioptimering og -effektivisering.

Hos Hovmand Energi går vi ikke på kompromis med kvaliteten. Det gælder både de konkrete produkter vi tilbyder, og det gælder i allerhøjeste grad vores rådgivning og vejledning. Enhver kunde er forskellig, og derfor er enhver installation af vores energioptimerede varmeløsninger forskellig. Derfor laver vi hver gang en god og grundig gennemgang af modellerne på markedet. Vi tilbyder kun de modeller, der er mest stabile, og hvor du som kunde får mest for pengene.

Vi sikrer, at du har 20 års garanti på reservedele. Det gør vi ved at se alle leverandører efter i sømmene. Det er nemlig vigtigt for os som installatør, at vi altid kan levere kvalitet og service til vores kunder – vi går gerne den ekstra mil for at sikre dig den højeste kvalitet af materialer, montering og rådgivning.

Familiefirma med stor passion for bæredygtighed og energioptimering

Vi vil beskrive os selv som kvalitetsbevidste og vi sætter en dyd i at levere el- og vvs-installationer i særklasse. Det er vigtigt for os at behandle alle vores kunder med respekt og at overholde vores aftaler og vores tidsfrister. Vi ønsker at gøre det nemt og overskueligt, for dig som kunde at træffe de rette beslutninger, når det kommer til at skulle optimere på energien. Vi sætter en ære i at levere helhedsløsninger, til gavn for både dig, din pengepung, din tid og din el- og varme regning.

Vi har et stort kompetencefelt ved, at vi har alle fagområder repræsenteret i Hovmand Energi. Det betyder, at det er vores egne medarbejdere der er med hele vejen gennem projektet. Vi ved at større boligprojekter hurtigt kan virke uoverskuelige og derfor vil der kun være én medarbejder der er tovholder hele vejen gennem dit projekt, og på den måde har du kun én kontaktperson. Til det praktiske arbejde er det vores egne topkvalificerede el- og vvs-installatører, der står for dette.

Vores kontor er beliggende i Vanløse og herfra kører vi ud til vores kunder på hele Sjælland, Lolland og Falster.

Åbningstider og priser

Mandag til torsdag: kl. 07.00-17.00

Fredag: kl. 07.00-14.00

Hverdage indenfor åbningstider: Opstartsgebyr inkl. første time – 1618,75 kr. inkl. moms. Pr. efterfølgende time 785 inkl. moms.

Udkald i tidsperioden 17.00-24.00 i hverdagene: Udkaldstillæg inkl. første time – 3125 kr. inkl. moms. Pr. efterfølgende time 1243,75 kr. inkl. moms.

Lørdag, søndag og helligdage: Vagtudkald (Uden serviceaftale)

Udkaldstillæg inkl. første time – 3125 kr. inkl. moms. Pr. efterfølgende time – 1243,75 kr. inkl. moms.

Vagtudkald dækker: Arbejdsløn indtil 1 time ude hos kunden, kørsel- og administrationsudgifter er inklusiv i prisen. Herefter beregnes en timeløn på 1243,75 kr. inkl. moms. pr. påbegyndt time.