Tilbage

Energioptimering: Sådan energioptimerer du din bolig

En energioptimering af din bolig kan have en stor positiv indvirkning på dit energiforbrug, dine energiomkostninger og på miljøet. Ved hjælp af nogle effektive og i nogle tilfælde også simple tiltag kan du reducere dit energiforbrug og samtidig øge værdien af din bolig. 

Hvad er energioptimering?

Energioptimering handler om at reducere energiforbruget i dit hjem. Energioptimering er en proces, hvor man identificerer og implementerer løsninger der, reducere forbruget af energi i boligen. Det kan foregå ved, at f.eks. energiteknolog eller en anden specialist laver en gennemgang af bygningens energiforbrug, identificerer områder med stort energispild og ineffektivitet, og derefter anbefaler forskellige tiltag for at forbedre energieffektiviteten. Det kan f.eks. være udskiftning af husets varmekilde eller efterisolering af taget.

Målet med energioptimering er at reducere energiforbruget og dermed også udledningen af CO2 samtidig med, at du sparer på dine udgifter til vand, varme og el.

 

Hvorfor bør jeg energioptimere min bolig?

Energioptimering af din bolig kan resultere en reduktion af dit energiforbrug og dermed også i en reduktion af dine energiomkostninger. Samtidig kan det også bidrage til at reducere din CO2-udledning og din boligs påvirkning af miljøet. Sidst men ikke mindst kan det også øge din boligs værdi.

 

 

Hvordan energioptimerer jeg mit hus?

Der er flere måder at energioptimere din bolig på. En af de mest effektive måder at energioptimere dit hus, er ved at udskifte din nuværende varmekilde med en varmepumpe. Varmepumper bruger op til 70% mindre energi end traditionelle varmekilder som gas- eller pillefyr og kan derfor være en meget effektiv måde at reducere dit energiforbrug på. 

Andre energiløsninger, såsom solceller, kan også være en god måde at gøre din bolig mere energieffektiv på.

 

I hvilke tilfælde kan det betale sig at energioptimere et hus?

Det kan betale sig at energioptimere dit hus, hvis du ønsker at reducere dine energiomkostninger og øge din boligs værdi på lang sigt. Du skal dog også tage hensyn til investeringsomkostningerne, da nogle løsninger kan være dyre at installere. 

Derfor kan det være en god idé at undersøge, hvilke tiltag der kan give dig den bedste økonomiske og miljømæssige gevinst i forhold til dine behov og din boligs nuværende tilstand.

Få den rette rådgivning

Få besøg af en af vores rådgivere. Vi rådgiver dig både om placering og valg af model, inden du beslutter dig for en økonomisk og fremtidssikret varmeløsning til din bolig.

Book et besøg

5 gode råd til dig, der gerne vil energioptimere din bolig

 

1. Få en energimærkning af dit hus

En energimærkning af din bolig kan hjælpe med at identificere de områder, hvor du kan spare energi. Mærkningen giver en vurdering af boligens energimæssige tilstand og angiver samtidig forslag til, hvilke energibesparelser der kan gøres. Den giver også en indikation af boligens samlede energiforbrug og estimerer de årlige energiudgifter. En energimærkning er lovpligtig, hvis du skal sælge din bolig, og kan også være en fordel, da giver potentielle købere en ide om, hvor energieffektiv boligen er, og hvor meget de kan forvente at skulle betale i energiomkostninger. Sidst men ikke mindst kan en energimærkning være med til at øge bevidstheden om dit energiforbrug, hvilket er en stor hjælp, hvis du gerne vil sænke dine udgifter. 

 

2. Udskift gamle vinduer med nye energieffektive vinduer

Der er flere gode grunde til at udskifte gamle vinduer: Nye energieffektive vinduer er designet til at minimere varmetabet, de er mere tætte og forhindrer træk og kondens på vinduesrammen. Det giver et bedre indeklima, mindre risiko for skimmelsvamp, et lavere energiforbrug og dermed en lavere varmeregning.

 

 

3. Brug intelligente termostater 

At bruge digitale, intelligente termostater til at regulere temperaturen i hjemmet kan være en effektiv og nem måde at spare energi på. Med moderne termostater kan du indstille temperaturen i din bolig til at være lavere, når du ikke er hjemme, eller når du sover om natten. Det kan være en hjælp til at reducere det forbrug, der ellers er ved opvarmning af dit hjem.

 

4. Invester i en varmepumpe

En varmepumpe er en energieffektiv måde at opvarme et hjem på. En varmepumpe tager varme fra den omgivende luft eller jord og bruger den til at opvarme huset. Dette betyder, at varmepumpen bruger mindre energi end traditionelle opvarmningsløsninger som f.eks. elvarme eller oliefyr. Ved at installere en varmepumpe kan du derfor reducere sit energiforbrug og samtidig mindske sin CO2-udledning med en bæredytig og miljøvenlig varmeløsning. 

 

5. Få et isoleringstjek

Det er en god ide at få et isoleringstjek i hele boligen, herunder taget, væggene og gulvet, da manglende eller dårlig isolering kan bidrage til varmetab og et højt energiforbrug. Det er også vigtigt at tjekke isoleringen omkring døre og vinduer, da disse områder også kan være kilder til varmetab. En professionel energikonsulent kan hjælpe med at identificere områder, der er utilstrækkelig isolering og give anbefalinger til forbedringer.