Tilbage

Hvor meget kan jeg sparer ved at skifte til en varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe eller jordvarmepumpe er ikke bare et grønnere alternativ til andre varmeløsninger. Udskifter du dit gamle fyr med en ny varmepumpe, er der også mange penge at spare på din varmeregning. Faktisk helt op til 60%.

 

Hvor stor er besparelsen ved at skifte til varmepumpe?

Hvor meget du kan spare ved at skifte til en varmepumpe afhænger bl.a. af, hvilken varmeløsning du har på nuværende tidspunkt, hvor stort dit hus er, og hvad dit varmeforbrug indtil nu har været. Typisk kan du spare mellem 40 og 60% på varmeregningen. 

 

Ifølge Energistyrelsen kan en familie i et parcelhus på 130 m2 med et forbrug på 2.400 liter fyringsolie om året spare op til 18.320 kr. 

 

 

Hvordan udregner jeg besparelsen med en varmepumpe?

Du kan ikke selv lave en nøjagtig beregning af, hvor meget du sparer ved at skifte din varmeløsning ud med en varmepumpe. Når vi afgiver tilbud på et nyt anlæg, beregner vi også besparelsen for dig. Men du kan få et estimat af besparelsen ved at bruge beregneren her.

 

 

Beregn hvor meget du kan spare ved at skifte vil en varmepumpe

Find ud af, hvor stor en besparelse du kan opnå på din varmeregning ved at udskifte din nuværende varmeløsning med en varmepumpe.

Beregn din besparelse

Spar op til 60% på din varmeregning

Hvor meget du sparer på varmeregningen ved at skifte dit gamle fyr ud med en varmepumpe, afhænger af flere ting. Men i hovedreglen er det billigere at opvarme din bolig med en varmepumpe frem for både naturgasfyr og fyringsolie. Og så er det langt mere miljøvenligt, ikke mindst.   

Besparelsen afhænger bl.a., hvor hvor effektivt og hvor gammelt, dit naturgas- eller oliefyr er. Er dit fyr 10 år eller ældre, vil besparelsen være større, end hvis det er et forholdsvis nyt fyr, du skifter ud med en ny varmepumpe.

Priserne på naturgas og fyringsolie varierer, og fordi varmepriserne svinger, er det ikke muligt at udregne præcis, hvor stor den realiserede besparelse bliver i sidste ende. 

Når vi udarbejder et tilbud på en ny varmepumpe til dig, laver vi også en udregning af, hvor meget du kommer til at spare ved at skifte. Ofte viser det sig endda, at den realiserede besparelse er større, end vi i første omgang har beregnet, når vi kommer ud til det første serviceeftersyn et år efter anlægget er blevet installeret. 

Som tommelfingerregel kan du regne med følgende: 

Besparelse ved udskiftning af naturgasfyr med varmepumpe

Udskifter du dit gasfyr med en varmepumpe, kan du regne med en besparelse på mellem 20% og 40%.  

Besparelse ved udskiftning af oliefyr med varmepumpe

Udskifter du dit oliefyr med en varmepumpe, kan du regne med en besparelse på mellem 40% og 60%.

 

Hvad er tilbagebetalingstiden på en varmepumpe?

Fordi din nye varmepumpe kommer til at reducere din varmeregning med 20-60%, er udgiften til en den tjent ind igen forholdsvis hurtigt. Tilbagebetalingstiden på en luft til vand-varmepumpe er typisk 3-7 år. På et jordvarmeanlæg er den typisk 5-10 år. Samtidig bidrager du til den grønne omstilling med en mere miljøvenlig varmeløsning. 

Du kan desuden søge tilskud til varmepumpen fra Bygningspuljen.

Få et skræddersyet tilbud

Book et uforpligtende besøg af en af vores montører.
Book et besøg