Tilbage

Tilskud til ny varmepumpe – Energitilskud 2023

I 2023 kan du som husejer søge en særskilt tilskudspulje til installation af en ny varmepumpe i din bolig. Det er nu fastlagt, hvornår den nye Varmepumpepulje åbner. Energistyrelsen har udmeldt, at det bliver i løbet af September 2023. Hos Hovmand Energi holder vi øje med udviklingen og opdaterer siden her, så snart der er nyt om den nye tilskudsordning.


Hvordan søger jeg tilskud til en varmepumpe?

NB! Processen for tilskudssøgning har indtil videre været følgende. Vi opdaterer siden, hvis processen ændrer sig, når den nye Varmepumpepulje åbner i 2023.

Trin 1: Indhent tilbud på en varmepumpe – Det første, du skal gøre, er at få et tilbud på en varmepumpe. Sørg for at få den rette rådgivning fra en VE-godkendt installatør, så du sikrer dig at få den bedst mulige installation for din bolig. 

Trin 2: Sørg for at have dokumentation klar – Når du søger energitilskud skal du bruge:

Trin 3: Søg tilsagn – Udfyld din ansøgning på Energistyrelsens ansøgningsportal for at få tilsagn om tilskud den 28. september. Se evt. denne videoguide til ansøgningportalen først.

Trin 4: Søg om udbetaling – Når din nye varmepumpe er installeret, skal du søge om at få dit tilskud udbetalt. Vær opmærksom på, at det kan tage op til 6 måneder, før pengene går ind på din konto. 


Hvor meget kan jeg få i tilskud?

Tilskudsordningen for varmepumper er blevet forenklet, så det ikke længere afhænger af husets størrelse og energiklasse.

 

Tilskud til luft-til-vand-varmepumpe

Søger du energitilskud til en luft/vand varmepumpe, vil du kunne få 17.000 kroner til installation fra Varmepumpepuljen.

 

Tilskud til jordvarme

Søger du energitilskud til en væske/vand varmepumpe (jordvarme), vil du kunne få 27.000 kroner til installation fra Varmepumpepuljen.

 

Tidligere skulle tilskud til varmepumper søges via Bygningspuljen. I 2023 bliver 70% af Bygningspuljen omdannet til en ny Varmepumpepulje på 224 millioner kr. Beregninger viser, at cirka 13.000 husstande kan få tilskud til en varmepumpe i 2023.


Bestil et skræddersyet tilbud – Vi hjælper dig sikkert igennem ansøgningen

Klik her

FAQ – Energitilskud 2023

Hvem kan få tilskud?

Du kan søge Varmepumpepuljen og få energitilskud til enten luft-til-vand-varmepumpe eller jordvarme, hvis du skifter fra gasfyr, biobrændsel, oliefyr eller elvarme. Der er ingen krav om energimærkning af dit hus, når du søger om penge til en ny varmepumpe. 

 

Hvad kan jeg få tilskud til?

Du kan søge penge fra Varmepumpepuljen til energiforbedringer som jordvarme og luft-til-vand-varmepumpe. Du kan også søge penge til varmepumpe i kombination med ventilationsanlæg og store varmepumper i f.eks. boligforeninger.

 

Hvor stort tilskud kan jeg få til en varmepumpe?

Tilskudssatserne er lavere end tidligere og samtidig er ordningen også blevet forenklet, så energimærke og husets størrelse ikke længere har indflydelse på størrelsen af tilskuddet. Søger du tilskud til en luft-til-vand-varmepumpe, kan du få 17.000 kroner. Søger du til jordvarme, kan du få 27.000 kroner i tilskud. 


Hvornår åbner tilskud til varmepumpe 2023?

Der arbejdes i øjeblikket på en omstrukturering af tilskudsordningen til Energioptimeringer. Vi forventer at have information om den nye ordning i januar 2023. Du kan også holde dig opdateret på SparEnergi’s hjemmeside

 

Hvilke dokumenter skal jeg bruge til ansøgningen?

Vil du søge Varmepumpepuljens tilskud til klimaforbedringer i din bolig, skal du have Nem-ID, dokumentation for at du ejer din bolig (find det på Tinglysning.dk) og en ansøgererklæring (hvis du ansøger på vegne af en anden) klar. Søger du for en virksomhed, skal du bruge en de minimis-erklæring.   

 

Hvor kan jeg søge tilskud til varmepumpe?

Du kan ansøge om tilskud til varmepumpe fra Varmepumpepuljen på Energistyrelsens ansøgningsportal. 

 

Læs også vores guides:

>> Hvor meget kan jeg sparer ved at skifte til en varmepumpe?

>> Hvad koster en varmepumpe?

>> Hvor skal varmepumpen placeres?