fbpx
Tilbage

Tilskud og fradrag på varmepumper

 

Det er muligt at få tilskud til varmepumpe og naturgasfyr, når du vælger at udskifte dit gamle anlæg.

Beløbet varierer alt efter hvad du får skiftet, og til hvad. I Hovmand Energi søger vi energitilskuddet for dig, så det eneste du skal gøre, er at læne dig tilbage, og få indbetalt dit tilskud på din konto.

 

Håndværkerfradrag

Alle varmepumpe installationer er berettiget til håndværkerfradrag, dette skal angives i din forskudsogørelse hos SKAT.

Med 2 personer i husstanden over 18, vil man være berettiget til 6480,- kr. i alt


Energiselskabernes spareindsats

Når man energioptimerer, kan man søge om tilskud hos et energiselskab, som så herefter udbetaler pengene direkte til din konto, efter udførsel af arbejdet.

Alle net- og distributionsselskaberne inden for el, fjernvarme og naturgas er gennem en spareindsats-aftale vedtage d. 16. december 2016 forpligtet til årligt at realisere en række energibesparelser, som skal indberettes til Energistyrelsen.

Vi søger for dig – det sparer dig tid og penge

Hovmand Energi sørger for at ansøge og dokumentere energibesparelsen over for energiselskabet, så du får energitilskuddet ind på din konto, uden at du skal bruge tid på at søge, sende dokumentation. Det er vigtigt at man søger om energitilskud INDEN projektets start. Det gør vi naturligvis, og sikrer dig dit tilskud.


Reduceret el-afgift

 

Når man som husejer har el som primær opvarmningskilde, er man berettiget til en reduceret el afgift. Denne afgift bliver pr. 1. maj 2018 reduceret med 82,13 øre pr kWh. efter 4000 kWh.

 

Du vil dermed kunne som tommelfingerregel regne dit forbrug til en varmepumpe som følgende

2,2 kr. – 0,82 kr. = 1,38 kr. pr. kWh

 

Ansøgningen til den reducerede afgift skal du sende til din el-leverandør, og vi bistår gerne med ansøgningen uden beregning i forbindelse med en varmepumpe installation.

 

 

læs mere

Du kan som kunde hos Ørsted finde din ansøgningsblanket for neden

Er du kunde hos et andet el selskab, skal du selv kontakte dem, med henblik på din reducerede afgift.

Ørsted ansøgningsblanket