Tilbage

Tilskud til varmepumper åbner i 1. kvartal 2022

Se hvordan du søger energitilskud fra Bygningspuljen


Bliver dit hus opvarmet af et gasfyr, pillefyr, oliefyr eller med elvarme, er en varmepumpe et langt mere klimavenligt og energiøkonomisk alternativ. 

Den 28. september åbner Bygningspuljen for nye ansøgninger om energitilskud. Puljen er større i denne runde end sidste gang. Der er afsat i alt 340 mio. til klimaforbedringer i danske hjem. For at så mange boligejere, som muligt, kan få tilskud, er satserne denne gang lavere. 

 

Læs hvordan du søger energitilskud her på siden.


Større chance for tilskud til varmepumpe

En større del af Bygningspuljen er reserveret til udskiftning af gas-, olie- og pillefyr til fordel for en luft-til-vand-varmepumpe eller jordvarme. Derfor er der større chance for at få del i puljen, når du søger tilskud til varmepumpe, end til andre klimaforbedringer. Søger du til flere forbedringer – f.eks. isolering og varmepumpe – får du også en fordel, når varmepumpe er én af forbedringerne.

 

Ingen krav om energimærke når du søger tilskud til varmepumpe

Der er ikke krav til energimærket på din bolig, når du søger tilskud til varmepumpe. Hvis du vil søge tilskud til f.eks. isolering eller vinduer, skal dit hus have energimærke E, F eller G. Det krav gælder ikke for boligejere, der søger penge til en luft-til-vand-varmepumpe eller jordvarme.


Hvordan søger jeg tilskud til en varmepumpe?

Trin 1: Indhent tilbud på en varmepumpe – Det første, du skal gøre, er at få et tilbud på en varmepumpe. Sørg for at få den rette rådgivning fra en VE-godkendt installatør, så du sikrer dig at få den bedst mulige installation for din bolig. 

Trin 2: Sørg for at have dokumentation klar – Når du søger energitilskud skal du bruge:

Trin 3: Søg tilsagn – Udfyld din ansøgning på Energistyrelsens ansøgningsportal for at få tilsagn om tilskud den 28. september. Se evt. denne videoguide til ansøgningportalen først.

Trin 4: Søg om udbetaling – Når din nye varmepumpe er installeret, skal du søge om at få dit tilskud udbetalt. Vær opmærksom på, at det kan tage op til 6 måneder, før pengene går ind på din konto. 


Hvor meget kan jeg få i tilskud?

 

Brug Energistyrelsens tilskudberegner for at få et overslag på, hvor meget du kan få i tilskud til klimaforbedringer i dit hjem.

 

Beregn dit tilskud

 


Bestil et skræddersyet tilbud – Vi hjælper dig sikkert igennem ansøgningen

Klik her

FAQ – Energitilskud 2022

Hvem kan få tilskud?

Du kan få energitilskud til luft-til-vand-varmepumpe og jordvarme, hvis du skifter fra gasfyr, biobrændsel, oliefyr eller elvarme. Der er ingen krav om energimærkning af dit hus, når du søger om penge til en ny varmepumpe.

 

Hvad kan jeg få tilskud til?

Du kan søge penge fra Bygningspuljen til energiforbedringer som jordvarme og luft-til-vand-varmepumpe. Som noget nyt kan du også søge penge til varmepumpe i kombination med ventilationsanlæg og store varmepumper i f.eks. boligforeninger.

 

Hvor stort tilskud kan jeg få til en varmepumpe?

Tilskudssatserne er lavere end tidligere. Søger du til en varmepumpe, kan du få mellem 13.000 og 30.000 kroner. Husk at det er en mulighed at bruge håndværkerfradraget, hvis du ikke bliver godkendt til at få energitilskud. Brug Energistyrelsens tilskudberegner for at få et overslag på, hvor meget du kan få i tilskud. 


Hvornår åbner tilskud til varmepumpe 2022?

Bygningspuljen åbner for ansøgninger om energitilskud den 28. september. Du kan logge på ansøgningsportalen allerede klokken 9.00 om morgenen. Klokken 10.00 bliver køen til at søge tilskud dannet. Sørg for at have alle nødvendige dokumenter klar, inden du logger på. 

 

Hvilke dokumenter skal jeg bruge til ansøgningen?

Vil du søge Bygningpuljens tilskud til klimaforbedringer i din bolig, skal du have Nem-ID, dokumentation for at du ejer din bolig (find det på Tinglysning.dk) og en ansøgererklæring (hvis du ansøger på vegne af en anden) klar. Søger du for en virksomhed, skal du bruge en de minimis-erklæring.   

 

Hvor kan jeg søge tilskud til varmepumpe?

Du kan ansøge om tilskud til varmepumpe på Energistyrelsens ansøgningsportal. Der bliver åbnet for nye ansøgninger den 28. september. Du kan logge på fra klokken 9.00. Køen dannes 10.00. Det er en god idé at logge på, inden køen åbner, hvis du vil nå at have del i puljen.