Tilbage

Vi afventer nyt om tilskudsordning til Energioptimering

I Januar 2023 kommer der nyt om tilskud til energioptimering. Fremover skal der ikke søges gennem Bygningpuljen, men der vil derimod blive oprettet seperate puljer til forskellige energiforbedringer. Vi holder øje med udviklingen og vil opdatere jer så snart,  der kommer en opdatering om den nye tilskudsordning.


Hvordan søger jeg tilskud til en varmepumpe?

Trin 1: Indhent tilbud på en varmepumpe – Det første, du skal gøre, er at få et tilbud på en varmepumpe. Sørg for at få den rette rådgivning fra en VE-godkendt installatør, så du sikrer dig at få den bedst mulige installation for din bolig. 

Trin 2: Sørg for at have dokumentation klar – Når du søger energitilskud skal du bruge:

Trin 3: Søg tilsagn – Udfyld din ansøgning på Energistyrelsens ansøgningsportal for at få tilsagn om tilskud den 28. september. Se evt. denne videoguide til ansøgningportalen først.

Trin 4: Søg om udbetaling – Når din nye varmepumpe er installeret, skal du søge om at få dit tilskud udbetalt. Vær opmærksom på, at det kan tage op til 6 måneder, før pengene går ind på din konto. 


Hvor meget kan jeg få i tilskud?

 

Brug Energistyrelsens tilskudberegner for at få et overslag på, hvor meget du kan få i tilskud til klimaforbedringer i dit hjem.

 

Beregn dit tilskud

 


Bestil et skræddersyet tilbud – Vi hjælper dig sikkert igennem ansøgningen

Klik her

FAQ – Energitilskud 2022

Hvem kan få tilskud?

Du kan få energitilskud til luft-til-vand-varmepumpe og jordvarme, hvis du skifter fra gasfyr, biobrændsel, oliefyr eller elvarme. Der er ingen krav om energimærkning af dit hus, når du søger om penge til en ny varmepumpe.

 

Hvad kan jeg få tilskud til?

Du kan søge penge fra Bygningspuljen til energiforbedringer som jordvarme og luft-til-vand-varmepumpe. Som noget nyt kan du også søge penge til varmepumpe i kombination med ventilationsanlæg og store varmepumper i f.eks. boligforeninger.

 

Hvor stort tilskud kan jeg få til en varmepumpe?

Tilskudssatserne er lavere end tidligere. Søger du til en varmepumpe, kan du få mellem 13.000 og 30.000 kroner. Husk at det er en mulighed at bruge håndværkerfradraget, hvis du ikke bliver godkendt til at få energitilskud. Brug Energistyrelsens tilskudberegner for at få et overslag på, hvor meget du kan få i tilskud. 


Hvornår åbner tilskud til varmepumpe 2023?

Der arbejdes i øjeblikket på en omstrukturering af tilskudsordningen til Energioptimeringer. Vi forventer at have information om den nye ordning i Januar 2023. Du kan også holde dig opdateret på SparEnergi’s hjemmeside

 

Hvilke dokumenter skal jeg bruge til ansøgningen?

Vil du søge Bygningpuljens tilskud til klimaforbedringer i din bolig, skal du have Nem-ID, dokumentation for at du ejer din bolig (find det på Tinglysning.dk) og en ansøgererklæring (hvis du ansøger på vegne af en anden) klar. Søger du for en virksomhed, skal du bruge en de minimis-erklæring.   

 

Hvor kan jeg søge tilskud til varmepumpe?

Du kan ansøge om tilskud til varmepumpe på Energistyrelsens ansøgningsportal.