fbpx
Tilbage

Luft til vand Varmepumpe

Certificeret Varmepumpeinstallatør hos


Tryghed 365 dage om året

Hos Hovmand Energi tilbyder vi vores kunder helhedsløsninger inden for varmepumpeinstallationer. Kvaliteten og servicen er i top, hvilket sikrer en lang levetid på alle vores anlæg. Bestil et uforpligtende tilbud hos os, så kontakter vi dig, så vi kan tale mere om dine muligheder for at få en luft-vand-varmepumpe og en evt. besigtigelse på din adresse.
Bestil tilbud

Hvad er en luft-vand varmepumpe?

Når vi taler om en luft-vand-varmepumpe, taler vi også om effektiv energiudnyttelse og fremtidens varmekilde. En luft-vand-varmepumpe udnytter og genbruger varmeenergien fra udeluften via en udedel og en indedel, som tilsammen producerer varmt vand både til boligens centralvarme og brugsvand.

Pumpen kan levere varme året rundt, selv når der er frostgrader udenfor, og så er den både en miljøvenlig og prisbesparende varmeløsning, hvis man sammenligner med varmekilder som f.eks. oliefyr eller naturgas.

Hvordan virker en luft vand varmepumpe?

Luft til vand-varmepumpen omdanner varmeenergien i udeluften til centralvarmesystemet, som giver dig varme i radiatorerne i hjemmet og brugsvand via varmtvandsbeholderen, så du kam få varmt vand i hanerne.

Varmepumpen indeholder et anlæg med en ventilator, som trækker udeluften ind. Luften føres derefter forbi en varmeveksler, hvorfra der skabes et tryk, som bliver til varme. Denne type varmepumpe er eldrevet og leverer mere varmeenergi, end den anvender i el-energi. Det gør det til en billig, fremtidssikker og miljørigtig måde at opvarme din bolig og dit brugsvand på.


Renovering, nybyg eller eksisterende bygning

Der er nogle ting, du skal overveje, inden du vælger at installere en luft-vand-varmepumpe, for det er ikke nødvendigvis en energieffektiv løsning i alle slags bygninger. Det er vigtigt at tage højde for bygningens varmetab, altså at se på, hvor meget energi der går tabt gennem klimaskærmen, hvis der f.eks. er gamle vinduer, manglende isolering i vægge og på loft og bygningens generelle konstruktion. Derudover er der en række andre faktorer, som spiller ind i dimensioneringsprocessen, hvis du skal have det optimale ud af din varmepumpe.

En luft-vand-varmepumpe leverer en lav fremløbstemperatur sammenlignet med en olie- eller gaskedel. Det er derfor vigtigt, at der laves en nøje beregning, når varmepumpen skal dimensioneres til en eksisterende bygning. Når det er sagt, er en luft-vand-varmepumpe en af de mest lukrative varmeløsninger, du kan investere i. Bytter du f.eks. et oliefyr ud med en varmepumpe, kan du spare 50-70 % af varmeudgifterne. I et almindeligt parcelhus på 150 m2 svarer det til ca. 15.000 kr. om året.

Vil du investere i en luft til vand-varmepumpe, er det vigtigt at få den rette rådgivning, samt at installationen af din luft-vand-varmepumpe bliver udført af uddannede fagfolk.

Hovmand Energi er en VE-godkendt virksomhed, hvilket betyder, at du er garanteret en korrekt dimensionering af varmepumpen, så du kan opretholde den ideelle indetemperatur, selv når der er -7 grader ude.


Hvad betyder COP & SCOP?

Når du kigger på varmepumper, vil du uundgåeligt løbe ind i betegnelser som COP og SCOP. Begge betegnelser siger noget om varmepumpens afgivne varme i kWh pr. tilført KWh el.

Tallet opgives altid af producenten, således at du som forbruger kan få en idé om, hvor energibesparende varmepumpen reelt er i drift. Hovedreglen er, at jo højere tallet er, jo større er varmepumpens effektivitet i et år ved standardklima. Det betyder, at der skal måles ved flere forskellige kombinationer af inde- og udetemperaturer.

Hos Hovmand Energi monterer vi udelukkende luft-vand-varmepumper af høj kvalitet med en høj SCOP-værdi.

Husk altid at tjekke SCOP-værdien, når du investerer i en varmepumpe. Er du i tvivl, så tjek om varmepumpen er på listen på Spar Energis varmepumpeliste.

 

Reduceret el-afgift

Hvis du ejer et jordvarmeanlæg, en luft-til-luft varmepumpe eller en luft-til-vand-varmepumpe, kan du søge om reduceret el-afgift. I kroner og øre betyder det følgende:

  • Forbrug op til 4.000 kWh/år – 88,40 øre uden moms
  • Forbrug over 4.000 kWh/år – 25,90 øre uden moms. (besparelse: 62,50 øre/kWh)

Download skema til registering af reduceret elafgift her

Du kan læse mere om tilskud og fradrag her 


Få hele pakken – og lidt til

Får du os til at installere din nye luft til vand varmepumpe, har du mulighed for at tilmelde dig en rigtig god serviceaftale – den sikrer dig, at det årlige eftersyn af din luft til vand-varmepumpe bliver overholdt.

Hvem er vi?

Hovmand Energi er en stolt familievirksomhed, som tilbyder en bred vifte af ydelser inden for energioptimering og -effektivisering. Vi elsker grønne løsninger, og vores kompetenceområde spænder vidt. Vi installerer og servicerer ikke kun varmepumper, men tilbyder også løsninger til huset inden for solvarme, solcelleanlæg og gasfyr.

Vores VE-certificering dækker alle VE-områder, hvilket er et kvalitetsstempel og en sikkerhed for dig:
• Varmepumper
Solceller og solvarme
• Biomasse

Du kan se en samlet liste over certificerede VE-installatører på Energistyrelsens hjemmeside.

Hos Hovmand Energi har vi alle fagområder repræsenteret in house. Det betyder, at det er vores medarbejdere, der står for hele udførelsen fra start til slut. Vi arbejder både i Vanløse, Hvidovre og Rødovre, men vi løser også opgaver længere nordpå i bl.a. Hellerup, Holte og Charlottenlund.

Har du spørgsmål til, hvad vi kan gøre for dig, er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan finde eksempler på vores arbejde her

Klik her