Tilbage

Luft til vand varmepumpe

Hvad er en luft til vand-varmepumpe? Hvordan virker den? Hvad koster en varmepumpe? Og kan det betale sig at installere en? Med en luft til vand-varmepumpe udnytter du energien fra luften, til opvarmning af dit varme vand og din bolig. Din varmeregning bliver mindre, og du bidrager til den grønne omstilling.
Få et tilbud

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft-vand-varmepumpe udnytter og genbruger varmeenergien i luften udenfor via en udedel og en indedel, som tilsammen producerer varmt vand til din boligs centralvarme og brugsvand til dine vandhaner. Varmepumpen kan levere varme året rundt, selv når der er hårde frostgrader udenfor.

En luft til vand-varmepumpe er både en miljøvenlig og økonomisk varmeløsning, når du sammenligner med varmekilder som f.eks. oliefyr eller naturgas.

 

Hvordan virker en luft til vand-varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe optager energien i udeluften, som ved hjælp af et køleteknisk kredsløb opnår høje varmegrader, der overføres til centralvarmesystemet for til sidst at give dig varme i radiatorer eller gulvvarme i hjemmet og brugsvand via varmtvandsbeholderen, så du kan få varmt vand i hanerne.

 

Virker en luft til vand-varmepumpe både med radiatorer og gulvvarme?

En varmepumpe fungerer i huse, der har radiator og/eller gulvvarme. Effektiviteten af varmepumpen er dog højere, hvis du har en gulvvarmeinstallation. Fremløbstemperaturen er lavere fra en luft til vand-varmepumpe end fra et olie- eller gasfyr, og derfor fordeles varmen bedre i dit hjem via gulvfladen, end via radiatorer.

Se eksempler på vores arbejde

Hvad koster en luft til vand varmepumpe i drift?

En luft til vand-varmepumpe bruger strøm, men den leverer typisk 3-4 kWh varme till din bolig for hver kWh el den bruger – afhængigt af modellen. En varmepumpe er derfor oftest en økonomisk fornuftig varmeløsning, der vil kunne mærkes på din varmeregning.

Service på luft-til-vand varmepumpe

En gang om året skal din varmepumpe have et lovpligtigt serviceeftersyn, som du skal betale for. Hos Hovmand Energi tilbyder vi alle kunder service på luft-til-vand varmepumpe som en serviceaftale, så du er sikker på, at din varmepumpe får det årlige eftersyn.

Hvor meget kan jeg spare med en ny luft til vand varmepumpe?

Bytter du f.eks. et oliefyr ud med en luft til vand-varmepumpe, sparer du typisk i omegnen 50-70 % af varmeudgifterne. I et almindeligt parcelhus på 150 m2 svarer det til ca. 15.000 kr. om året. Derfor er en varmepumpe en økonomisk attraktiv varmeløsning.

Hvis du varmepumpen er din boligs primære opvarmningsform, kan du søge om reduceret el-afgift. I kroner og øre betyder det, at alt el-forbrug over 4.000 kWh om året bliver reduceret  med 1,115 kr. pr kWh inklusive moms.

Du kan hente et skema til registrering af reduceret elafgift her.

 

Kan jeg få tilskud til en luft til vand varmepumpe?

Bor du uden for et fjernvarmeområde kan du søge tilskud, når du skifter fra naturgas, oliefyr, elvarme eller biokedel til enten en luft til vand-varmepumpe eller jordvarmepumpe. Du kan få 19-42.000 i tilskud. Tilskuddet varierer alt efter størrelsen på din bolig og typen af varmepumpe.

Læs mere om tilskud

Kan en luft til vand varmepumpe betale sig?

En luft til vand-varmepumpe er ikke nødvendigvis en energieffektiv løsning bygninger. Det er vigtigt at tage højde for bygningens varmetab: Altså at se på, hvor meget energi der går tabt gennem klimaskærmen, hvis der f.eks. er gamle vinduer, manglende isolering i vægge og på loft og bygningens generelle konstruktion.

En luft til vand-varmepumpe leverer en lav fremløbstemperatur sammenlignet med en olie- eller gaskedel. Det er derfor vigtigt, at der laves en nøje beregning, når varmepumpen skal dimensioneres til en eksisterende bygning. Når det er sagt, er en luft-vand-varmepumpe en af de mest lukrative varmeløsninger, du kan investere i.

Derudover er der en række andre faktorer, som spiller ind i dimensioneringsprocessen, hvis du skal have det optimale ud af din varmepumpe. Alt dette har vi som professionel installatør masser erfaring med og det fulde ansvar for, når vi leverer en af vores løsninger.

Vil du investere i en luft til vand-varmepumpe, er det vigtigt at du får den rette rådgivning for at finde den bedste løsning til din bolig. En luft til vand-varmepumpe bør altid installeres af uddannede fagfolk.

Hovmand Energi er en VE-godkendt virksomhed. Det betyder, at du er garanteret en installatør med den rette uddannelsesbaggrund. Hvis du gerne vil søge statslige tilskud til udskiftning af din nuværende varmekilde, er en VE-godkendelsen montering et krav.

 

Få hele pakken – og lidt til

Når Hovmand Energi installerer din varmepumpe har du mulighed for at tilmelde dig vores serviceaftale – den sikrer dig, at det lovplligtige årlige eftersyn af din luft til vand-varmepumpe bliver overholdt, og at dit system altid er finjusteret og yder sit allerbedste.


Hvem er Hovmand Energi?

Hovmand Energi er en stolt familievirksomhed bestående af Jan Hovmand, selvstændig VVS-installatør igennem 25 år. Dertil har han sin ældste søn, Nicolas, el-installatør uddannet i 2015. Og sidst men ikke mindst, lillebror Oliver – firmaets energiteknolog & VE-installatør, uddannet i 2018.

Vi tilbyder et serviceniveau udover det sædvanlige og har en bred vifte af ydelser inden for energioptimering og -effektivisering. Vi elsker grønne løsninger, og vores kompetenceområder spænder vidt.

Vi installerer og servicerer ikke kun varmepumper, men tilbyder også løsninger til huset inden for solcelleanlæg, solvarmeanlæg samt etablering af ladestandere til elbiler.

Hos Hovmand Energi har vi alle fagområder repræsenteret in house. Det betyder, at det er vores egne medarbejdere, der står for hele udførelsen fra start til slut. Vi kører på hele Sjælland og står klar til at hjælpe dig.

Vores VE-certificering dækker alle VE-områder, hvilket er et kvalitetsstempel og en sikkerhed for dig:

Har du spørgsmål til, hvad vi kan gøre for dig, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

 

Se eksempler på vores arbejde

Tryghed 365 dage om året

Hos Hovmand Energi tilbyder vi vores kunder helhedsløsninger inden for varmepumpeinstallationer. Kvaliteten og servicen er i top, hvilket sikrer en lang levetid på alle vores anlæg. Bestil et uforpligtende tilbud hos os, så kontakter vi dig, så vi kan tale mere om dine muligheder for at få en luft-vand-varmepumpe og en evt. besigtigelse på din adresse.
Bestil tilbud