Tilbage

Afkoblingsordning 2024: Sådan får du tilskud til afkobling af gas

Den 18. januar 2024 kl. 10 åbner afkoblingsordningen. Vi guider dig igennem, hvordan du får tilskud på op til 10.000 kroner til afkobling af dit gasfyr.


Hvad er afkoblings­ordningen eller afkoblingspuljen?

Statens afkoblingsordningen, også kaldet for afkoblingspuljen, er et økonomisk tilskud til private boligejere til afkobling af gasfyr, der ønsker at skifte til en alternativ varmekilde.

Afkoblingsordningen er et initiativ fra staten, der løber mellem 2021 til 2026, som giver private boligejere mulighed for at søge om at få dækket det gebyr, som Evida opkræver for afkobling af gasledninger til varmesystemet.

Hvem kan søge afkoblingsordningen?

Når afkoblingspuljen åbner d. 18 januar 2024, kan alle private husholdninger og udlejere med udlejningsboliger søge om tilskud til fjernelse af gasfyr. Afkoblingsordningen dækker direkte udgifter til afkobling af dit gasfyr i husstanden.

Hvor meget får du dækket med afkoblingsordningen?

Bliver du godkendt til at modtage tilskud til fjernelse af dit gasfyr, får du dækket det gebyr Evida opkræver ved afkobling af dit gasfyr. Gebyret ligger et sted mellem 8.000 og 10.000 kroner.

For at få del af afkoblingsordningen til din gasafkobling, skal du som gaskunde afmelde din gasforsyning på Evidas selvbetjening.


Krav til at få tilskud fra afkoblings­ordningen

For at modtage støtte fra afkoblingspuljen, skal du opfylde nogle krav og opsige din gasforsyning i den periode afkoblingsordningen er åben. Her er 4 krav, du skal være opmærksom på:

1. Du er privat boligejer eller udlejer af boliger

Afkoblingsordningen kan kun søges af private husholdninger, udlejere af udlejningsboliger og (andels)boligforeninger.

2. Har et årligt gasforbrug på 100-6000 m3

Førend du kan få tilskud, skal du kunne fremvise et årligt gasforbrug (i seneste aflæsningsår) på mellem 100 og 6000 m3.

3.Du overstiger ikke minimis-støtte på adressen

Der må ikke være registreret et eller flere CVR-numre på din adresse, der i de seneste tre regnskabsår sammenlagt har modtaget minimis-støtte højere end 1.500.00 kroner (svarende til 200.000 EUR).

4. Afkoblingspuljen skal være åben

Afkoblingsordningen skal være åben på det tidspunkt, du søger om at få frakoblet din gasforsyning. Afkoblingspuljen åbner for ansøgninger d. 18 januar 2024 kl. 10.00.

Pengene i puljen gives ud efter ”først til mølle”-princippet. Det er afgørende, at du søger imens der stadig er penge tilbage i afkoblingspuljen, hvis du skal nå at få et tilskud til gasafkobling.


Bliv klar til at søge afkoblingspuljen 2024 den 18. januar

Udover kravene til afkoblingsordningen er der to vigtige skridt, du skal tage, før du kan nyde gavn af økonomisk støtte til din afkobling af gas. Så er du helt klar, når afkoblingspuljen åbner den 18. januar kl. 10.

Find en ny varmeleverandør

Det er afgørende, at du koordinerer med din nye varmeleverandør, hvornår du planlægger at skifte varmekilde. Den dato du overgår til din nye varmeleverandør, skal du opsige din gasforsyning til. Hos Hovmand kan du trygt stole på, at der er styr på denne del og vi hjælper dig altid sikkert videre til din nye varmeforsyning.

Opsig din gasforsyning

Når du har fastlagt datoen for skiftet til din nye varmeleverandør, er det tid til, at du opsiger din nuværende gasforsyning. Det gør du via Evidas’ selvbetjeningsside fra den 18. januar 2024 kl. 10. Har du brug for professionel rådgivning til at finde den bedste varmeforsyning til din hustand? Vi står klar til at hjælpe dig på rette vej.

Husk at du allerede kan stille dig i “digital kø” på Envida’s hjemmeside kl. 8.00-10.00 den 18. januar.


Vi rådgiver dig, så du finder den helt rette varmeløsning

Tal med en rådgiver

Husk at opsige din gasforsyning inden du overgår til en ny varmeløsning

 

læs mere

Hvornår skal jeg opsige min gasforsyning for at få tilskud?

Det er nødvendigt at annullere din gasforsyning på den dato, som du har koordineret med din nye varmeleverandør, så du overgår gnidningsfrit til din nye varmekilde. Din opsigelse kan højst ske 12 måneder frem i tiden.

Vær opmærksom på, at gebyrfritagelsen tildeles efter først-til-mølle-princippet. Det betyder, at dem, der først indberetter behovet for afkobling af gas, bliver tildelt gebyrfritagelsen, indtil puljen er udtømt.

Du skal opsige din gasforsyning på Evidas hjemmeside.


Professionel rådgivning og installation af varmeløsninger

Få besøg af en af vores dygtige rådgivere om varmeløsninger og bliv klogere på placering og valg af model, inden du beslutter dig for en økonomisk og fremtidssikret varmeløsning til din bolig.

Book et uforpligtende besøg

Ofte stillede spørgsmål om gas afkoblingspuljen

Hvem er Evida?

Evida er den organisation, der administrerer gasafkoblingspuljen. Evida faciliterer og styrer hele processen, når du ønsker at frakoble dig fra gas for at overgå til en alternativ varmeløsning.

Hvornår lukker afkoblingspuljen?

Afkoblingspuljen lukker når der ikke er flere penge tilbage. Vi anbefaler, at du holder dig opdateret på Evidas hjemmeside for at få de seneste oplysninger om lukningstidspunktet for puljen.

Hvornår skal man opsige sin gasforsyning?

Du skal opsige din gasforsyning på den dato, du har aftalt at overgå til din nye varmeleverandør. Så undgår du en periode uden varmeforsyning.

Hvad koster det at blive afkoblet gas?

Omkostningerne ved afkobling af gas varierer på et sted mellem 8.000-10.000 kr. Får du tilskud fra gasafkoblingspuljen til afkoblingen af dit gasfyr, dækker det dine direkte frakoblingsudgifter til Evida.


Kan min VVS’er eller andre opsige min gasforsyning?

Nej, du skal personligt opsige din gasforsyning. Opsigelsen foregår på Evidas selvbetjeningsside. Du kan tidligst opsige din gasforsyning 12 måneder inden du overgår til din nye varmeløsning.

Er der flere penge i afkoblingspuljen?

Der er penge i afkoblingspuljen indtil pengepuljen er opbrugt. Puljen uddeles efter først-til-mølle princippet. Den præcise mængde penge i afkoblingspuljen kan variere år for år.

Hvad sker der, hvis jeg ikke lever op til kravene for afkoblingsordningen?

Hvis du ikke opfylder kravene for afkoblingsordningen, kan du miste retten til økonomisk støtte. Følge du de retningslinjer vi har præsenteret, at du sikker på, at du kvalificerer dig til søtte fra gasafkoblingspuljen.

Fik du ikke svar på det du søgte? Vores dygtige eksperter i varmeløsninger sidder klar til at rådgive dig. Book en uforpligtende snak herunder.

Tal med en ekspert