Tilbage

Luft til luft varmepumpe


Et godt valg som supplement

En luft/luft varmepumpe bliver betegnet som en supplerings varme, og er derfor ikke ment til primær opvarmning. Når det så er sagt, så er luft/luft varmepumpen et glimrende valg til at supplere med varme hvis man eksempelvis har elvarme.

En luft/luft varmepumpe henter energien fra udeluften via en udedel, og blæser varm eller kold luft ind i din bolig. Vores sortiment af varmepumper indeholder en lang række funktioner, som giver maksimal komfort til din bolig. Varmepumpen sørger blandt andet for at fordele luften behageligt og effektivt, nedbryde forurenings partikler samt undgå fugt og skimmel ved hjælp af vedligeholdelses varme.

 

Perfekt til kolonihaven eller sommerhuset

Fordi en luft/luft varmepumpe primært betragtes som en supplerings varme, og at det er begrænset, hvor mange kvadratmeter den kan opvarme, egner den sig glimrende til en mindre bolig, som eksempelvis sommerhus eller kolonihavehus.

Mange sommerhusejere døjer med tårnhøje elregninger grundet rumopvarmning – et resultat af el radiatorer, som i den grad ikke er bange for at elmåleren får fart på. En luft/luft varmepumpe er et glimrende valg, da en kvalitetes-varmepumpe har en høj SCOP – (kan levere mange kWh varme pr. tilført kWh elektricitet.) og dette vil resultere i besparelser på el regningen.

 

Reduceret el-afgift

Hvis du ejer en luft-til-luft varmepumpe, kan du søge om reduceret el-afgift. Du kan læse mere om tilskud og fradrag her


COP & SCOP

COP samt SCOP er en betegnelse for varmepumpens afgivne varme i kWh pr. tilført kWh el. Dette tal opgives af producenten, således at forbrugeren kan få en idé om hvor energibesparende varmepumpen rent faktisk er i drift. Jo højere tallet er, jo større er varmepumpens effektivitet.

Forskellen på SCOP frem for COP er at måleforholdene er givet for et anlægs gennemsnitlige effektivitet i et år ved et standardklima. Dette betyder, at der skal måles ved flere kombinationer af inde- og udetemperaturer. Vi monterer udelukkende varmepumper som er registreret på varmepumpelisten på spar energi 

 

Forbedret luftkvalitet

En luft/luft varmepumper, medvirker til at rense luften for skadelige partikler samt lugtgener, så indeklimaet forbedres til fordel for dig og din familie. Dette kan naturligvis ikke erstatte en udluftning på god gammeldags manér, hvilket vi altid anbefaler, hvis ikke man har mekanisk ventilation. En udluftning et par gange om dagen, vil give dig et optimalt luftskifte og et godt indeklima.

 

Bosch Climate Partner

I Hovmand Energi er vi certificeret Bosch Climate Partner

Dette giver dig som kunde, flere års garanti på Bosch produkter, når i vælger os som installatør. Vi gennemgår jævnligt kurser, for at opnå den tilstrækkelige viden om produkterne, og Bosch sikrer sig, at vi har de nødvendige uddannelser samt faglige baggrund for at vi kan leve op til samarbejdet.

Læs mere om Bosch Climate partner programmet her